Vesti

ulica cokoladeČokolada (nastala od navatl reči „czoko-latl“ - „kakaovo piće“) je poslastičarski proizvod koji se pravi od kakaoa, masti, zaslađivača i drugih dodataka. Najčešće se proizvodi u obliku tablica. U nekim državama, posebno u Meksiku, dosta se koristi čokolada u obliku pića na vodi ili nekoj drugoj tečnosti.

ulica knjigeKnjiga (poreklo reči nejasno; moguće od staroslovenske kenning - znak, beleška), u širem smislu označava svaki pismom fiksiran jezični dokument većeg obima, zabeležen na lako prenosivom materijalu. Preduslov za pojavu knjige bilo je postojanje pisma i odgovarajućeg materijala na kome bi se pisalo.

Treći Festival UKUSA - knjige, kafe i čokolade održaće se ove godine od 14. do 16. juna na Trgu Republike, Novi Sad.

Kao i prošle godine očekuju nas sjajni ukusi i  vrlo zanimljive radionice. Ulaz za sve posetioce na festival je slobodan! Tri dana će posetioci moći da degustiraju kafe, čokolade, kupe proizvode, pogledaju i kupe knjige, prisustvuju interesantnim predavanjima o kafi i čokoladi, učestvuju u radionicama kao i na tribinama koje će okupiti interesantne goste iz Srbije i regiona.

Ove godine odlučili smo da naši posetioci uživaju na otvorenom i u još boljim ukusima nego prošle godine. Trg Republike će u ta tri dana postati mesto gde se spajaju ukusi i hedonizam i zato vas pozivamo da budete deo Festvala.

Festival Ukusa se realizuje u organizaciji  Udruženja Educom. Festival je podržan od Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijta za privredu i turizam i uvršten je u turističku ponudu grada Novog Sada i Vojvodine.

Želimo da Festival za nekoliko godina postane najveći festival u regionu i zato budite deo našeg i vašeg festivala. Uživajmo u ukusima....