Čokoladna štikla, lopta ili torba iz Tuzle

Zamislite auto od čokolade ili možda torbicu, štikle, loptu, kašiku, mobilni ili neku figuru iz omiljenog crtanog filma vaše dece.

Na Festivalu ćemo ih moći i probati! Čokoladni brend iz Tuzle pravo stiže u Novi Sad od 11 do 13.maja. Čokoladni svijet je mala pordočna firma iz Tuzle koja proizvodi čokoladne figure i praline od belgijske čokolade.

Imamo oko stotinu kalupa. Imamo testere, ženske torbe, štikle koje su najzanimljivije ženama, srca punjena pralinama, autiće i brojne druge figure, a imamo i čokoladne lizalice koja se možda i najbolje prodaju jer svi žele da probaju našu čokoladu, pa onda uzimaju dalje figure koje im se najviše sviđaju. Što se tiče pralina imamo za sada deset vrsta punjenja kaže vlasnik Eldan Alić.

.

Ručna izrada čokoladnih figura je nešto novo na bosanskohercegovačkom tržištu, iako je proizvodnja pralina i čokoladica odavno i uveliko prisutna. Alić smatra da je vrsta poslastičarstva kojom se bavi njegova porodica privlačna kupcima jer je ručni rad, a samim tim i unikat, te da su i zbog toga primećeni na tržištu, pored toga što je i čokolada vrhunskog kvaliteta i ukusa. Iako su im najprodavaniji proizvodi trenutno srce i štikla od čokolade, kupci mogu naručiti i druge oblike po želji za razne prilike, kao što su rođendani, godišnjice ili neke proslave, s posvetom.