Na Festivalu Ukusa od 11. do 13.maja u Novom Sadu uživaoci u kafi imaće velikih dilema koje kafe probati ;), jer nas očekuje veliki izbor sjajnih kafa. Predstavljamo vam još jedna novosadsku kaferiju -  "Coffee Corner" koji se izdvaja po Blendu kuće (100% Arabika). To je blend najkvalitetnijih Arabika iz centralne i južne Amerike i Afrike. Odlikuje ga puno telo, srednja kiselost, cvetna aroma i kompleksni ukuse karamele i čokolade.

Takođe, "Coffee Corner" se izdvaja i svojim unutrašnjim uređenjem koji potpuno odudara do ustaljenog enterijera mnogih lokala u Novom Sadu.

Pored blenda kuće, u ponudi se takođe nalaze različite vrste Single Origin kafa (100% Arabika) iz Indije, Etiopije, Guatemale, Nikaragve i još mnoge druge. To je kafa koja potiče sa jedne plantaže ili čak dela plantaže gde su vremenski uslovi bili povoljniji. Raste na visini od 1300 do 1500 m nadmorske visine.

Ekipa koja radi u "Coffee Corner"-u je i posebno obučena za pripremanje raznih vrsta kafa, kao i drugih napitaka, a vrlo velika pažnja je posvećena održavanju aparata i mlinova, kako bi gostima bila poslužena kvalitetna kafa kakvu zaista i zaslužuju. Pored toga, mogu se naručiti kafe sa ukusima ili mojito espresso ili triple sec espresso, kao i naravno tradicionalna domaća kafa. Izbor je velik i svaki pravi ljubitelj kafe će naći nešto što mu odgovara. Posebna pogodnost je što se u "Coffee Corner" mogu posebno kupiti kafa u zrnu ili mlevena, u gramaži koju kupac želi i tako nastaviti ispijanje omiljenog napitka u svom domaćinstvu.

U ovom lokalu na prodaju nije samo kafa izvrsnog kvaliteta, nego i čajevi koji su uvezeni iz Nemačke. Čajevi su poreklom iz Kine i drugih tradicionalno dobrih uzgajivača.

 

Izbor je bogat tako da se mogu popiti kvalitetni zeleni čajevi iz nekoliko regija Kine, crveni čaj iz Južne Afrike, zatim crni i beli čaj, uz naravno nekoliko voćnih, kao i nana, kamilica i druge vrste čajeva. Sedenje i ispijanje kvalitetnih čajeva ili kafe u "Coffee Corner"-u je ugodno ne samo za one koji trenutno imaju slobodnog vremena, nego i svim zaposlenima, jer u lokalu ima i besplatan wi-fi uz veliki broj utičnica što omogućava gostima da rade na laptopovima ili dopune svoje tablete i pametne telefone. Svi čajevi se mogu kupiti na merenje za pripremu kod kuće.