Кnjiževna omladina Srbije, izdavačka kuća iz Beograda, osnovana je 08. novembra 1971. godine, sa ciljem da se mladi i talentovani pisci i pesnici okupljaju u okviru jedne institucije i lakše zakorače na književnu scenu. Velika nam je čast što će ova značajna izdavačka kuća biti sa nama u subotu 15.juna. Tokom svog postojanja, u proteklih četrdeset i osam godina, Кnjiževna omladina Srbije je afirmisala plejadu danas veoma značajnih imena srpske i svetske književnosti, među kojima su: David Albahari, Svetislav Basara, Goran Petrović, kao dobitnici prestižne NIN-ove nagrade; Ljubica Arsić i Mirjana Pavlović, dobitnici nagrade „Isidora Sekulić“; zatim Vladeta Jerotić, Isidora Bjelica, Milovan Danojlović, Edvard Strahura, Boris Lazić, i mnogi drugi.

Još jedana izdavačka kuća sa stripovima vas očekujue od 11. do 13. maja na Festivalu Ukusa. Izdavačka kuća Makondo nastala je 2012. godine, iz uverenja da je u svetskoj reci devete umetnosti ostalo još grumenja zlata koje tek treba otkriti. Iako okrenuti svim školama stripa, od francusko-belgijskog BD stripa do američkog grafičkog romana, Makondo se pre svega prepoznaje po svom radu na stripskim klasicima – od najranijih (naš možda i najvažniji izdavački poduhvat, Mali Nemo u Zemlji snova), preko američkog novinskog stripa (Fantom i Mandrak, u saradnji sa izdavačkom kućom Beli Put) do onih „novijih“, poput radova Dina Batalje.

Još jedna izdavačka kuća očekuje nas na Festivalu Ukusa od 11. do 13.maja u SKCNS Fabrika. ESOTHERIA je izdavačka kuća iz Beograda specijalizovana za izdavanje najznačajnijih autora i dela zapadne i istočne ezoterične i spiritualne tradicije. Od 1990. godine je najveći izdavač duhovne literature u jugoistočnoj Evropi.

Izdavačka kuća Educom

Educom je centar za lični i profesionalni razvoj, a pored navedenog ima i izdavačku delatnost.