Na Festivalu Ukusa koji se održava od 11. do 13.maja imaćete priliku da uživate u odličnoj ponudi stripova naših izlagača. Jedan od njih je izdavačka kuća Komiko. Izdavačka kuća Komiko osnovana je 2009. godine u Novom Sadu s ciljem objavljivanja i bolje prezentacije prvenstveno domaćih autora i njihovih ostvarenja - kako klasičnih (edicija "Zlatno doba - vremeplov kroz svet srpskog stripa") tako i savremenih u okviru biblioteke "Moderni srpski strip".

Pored toga Komiko se jasno pozicionirao i kao izdavač savremenih grafičkih romana velikana poput Žaka Tardija, Danijela Klauza, Didijea Komesa, Barua, ili Macukelija i najcenjenijih autora nove generacije – Nikole de Kresija, Sajmona Bizlija, Đipija, Krejga Tompsona, Manuelea Fiora, Frederika Petersa, Rajnharda Klajsta. Ne zapostavljajući ni alternativniji autorski izraz i sasvim drugačiju, rubnu estetiku, pokrenuli smo i biblioteku "Stripovi Roberta Kramba" posvećenu rodonačelniku američkog andergraunda i objavili stripove Gilberta Šeltona, norveškog samotnjaka Jasona i skandinavsku senzaciju "Rokija" Martina Kelermana. Dužnu pažnju posvetili smo i klasicima kao što je Popaj E. K. Sigara, Srednjovekovni zamak Harolda Fostera ili najpoznatiji britanski strip svih vremena - Sudija Dred, a u budućnosti planiramo da proširimo svoj izdavački program publikovanjem velikih majstora crteža poput Huana Himeneza i Valentina Sešera.

Jedno od izdanja Komika je i  knjiga Svetlost joge koja se danas smatra neizostavnim štivom za sve koji sami vežbaju jogu ili podučavaju druge i s razlogom se naziva Biblijom ove drevne veštine.