Mala Radionica kafe iz Kikinde, svoja vrata otvorila pre mesec dana i u Novom Sadu. Na Festivalu Mala Radionica kafe će se predstaviti kroz Cupping (kaping) Kaping je probanje kafe na odredjen način, a posle toga nas očekuje i degustacija filter kafa.Radionica počinje u petak u 18:45h i trajaće do 20 časova. Prijave obavezne na mail prijavazafestival@gmail.com

Mala Radionica kafe iz Kikinde, svoja vrata otvorila pre mesec dana i u Novom Sadu. Na Festivalu Mala Radionica kafe će se predstaviti kroz Cupping (kaping) Kaping je probanje kafe na odredjen način, a posle toga nas očekuje i degustacija filter kafa.Radionica počinje u petak u 18:45h i trajaće do 20 časova. Prijave obavezne na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U Kikindi, 1996. godine Marjan Njegrić, zaluđenik za kafom, zasićen njenom komercijalizacijom, ukusom ustajalih i preprženih zrnevlja, odlučuje da otvori pržionicu za sve one ljude koji žude za pravim i bogatim ukusom sveže kafe. Svoj poslovni poduhvat i novo poglavlje u istoriji prvoklasne kafe na našim prostorima nazvao je “Mala radionica kafe” i započeo uz obećanje: “Mojim gostima ću nuditi kafu od pažljivo odabranih, najfinijih i najaromatičnijih zrna, a od prženja do služenja neće proći više od 48 sati, jer samo na taj način mogu da uživaju u njenom vrhunskom ukusu.”

Dve decenije kasnije, zahvaljujući entuzijastičnoj podršci brojnih i odanih gostiju, “Mala radionica kafe” je u mogućnosti da posluje direktno sa farmerima širom sveta, nabavljajući najukusnije i održivo proizvedene sorte kafe. Prži se po našim određenim standardima i služi se na vrhuncu njenog ukusa i aromatičnosti uz dobar razgovor i prijateljski savet. Za nas je privilegija služiti kafu koju volimo, dobavljenu od farmera kojima se divimo u Vaše ruke ili na Vaš kućni prag.