Centar za obrazovanje "Kefalo" na Festivala imaće par termina u kojima će biti održane radionice za decu. U petak sa decom se druže od  16:30 do 18:30, a u subotu od 15 do 17 časova. Povedite vaše mališane da se druže i uče, dok vi uživate u kafi, knjizi i čokoladi.

Centar za obrazovanje „Kefalo“ otvoren je kao prva škola SuanPan mentalne aritmetike u Novom Sadu 2015. godine, a izrastao je u pravu akademiju znanja sa mnoštvom različitih programa za sve uzraste i zavidnim brojem zadovoljnih polaznika, ne samo iz Novog Sada i okoline, već i iz susednih država.

Danas u vremenu u kom je izazov biti roditelj, ali je i izazov biti dete, potreban nam je neko na koga se možemo osloniti u ispunjavanju zadataka i obaveza koji se pred nas svakodnevno postavljaju. Zato je „Kefalo“ tu! Kroz kreativan, ali ozbiljan pristup svakom detetu,

mi budimo sve potencijale dečijeg uma i pomažemo im da otkriju pravog sebe, usmeravajući ih ka pravim životnim vrednostima i učeći ih da se snalaze u različitim izazovnim situacijama.

Za naše najmlađe đake (deca 4-5 godina) osmislili smo kreativne radionice „Kefalo mini“ i „Put oko sveta“ kroz koje razvijamo finu motoriku, socijalnu i emotivnu zrelost i otkrivamo svet oko sebe. Centar za obrazovanje „Kefalo“ poseduje licencu za program SuanPan mentalne aritmetike, kroz koji se unapređuju intelektualne veštine kod dece 5 – 14 godina. Predškolce pripremamo za polazak u prvi razred opismenjavajući ih, a školarcima pomažemo u savladavanju školskog gradiva u našem „Kefalo boravku”. Za starije uzraste tu su i kursevi logike, programiranja i brzog čitanja.

Naš tim čine profesori razredne i predmetne nastave sa velikim praktičnim iskustvom u obrazovnom radu sa decom i odraslima, ali ono što posebno naglašavamo jeste naša velika ljubav prema svom poslu, entuzijazam i prepoznatljiv osmeh kojim dočekujemo svakog ko kroči u naš centar!

 RADIONICE

- UPOZNAVANJE SA SUANPAN MENTALNOM ARITMETIKOM

Upoznaćemo se sa magijom abakusa uz čiju pomoć se u našoj školi stvaraju mali genijalci. Pričaćemo o njegovom nastanku, upotrebi, naučićemo delove abakusa, savladaćemo ispisivanje brojeva i osnove računanja na abakusu.

- ORIGAMI

Tradicionalnajapanskaveština kreiranja modela odpapira.

Pravićemo razne životinje.

- TESTOVI PAŽNJE KONCENTRACIJE I MOMORIJE

Razne vrste testova koji sadrže poveivanje brojeva, slika i prilagođenih uzrastu dece.

 

BOJANKE

Za najmlađe pripremamo bojanke.