Vesti

Akcija “Klasika svaki dan” biće sprovedena u okviru festivala klasične muzike Dunavska sonata, u cilju promovisanja klasične muzke u svakondnevnim situacijama, ne bi li što veći broj ljudi svakoga dana dolazio u kontakt i upoznavao se sa ovim muzičkim žanrom.

Do sada je klasika bila rezervisana za velelepne koncertne dvorane privlačeći uglavnom istu publiku, zato je naš zadatak da privolimo što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena učine užitak građanima puštanjem klasične muzike.

Zato se nemojte začuditi kada klasičnu muziku čujete u vrtićima, školama, GSP-u, knjižarama, festivalima koji promovišu iste ili slične vrednosti.

Na Festivalu Ukusa, koji se organizuje od 12. do 14. Maja u SKCNS Fabrika, predstaviće se i deo najtalentovanijih muzičara koji  su se prijavili za Dunavsku Sonatu, u okviru koje će se takmičiti za nagradu od 100 hiljada dinara u jednoj od tri starosne kategorije. Ovaj put biće to promocija dve srodne umetnosti, koje se na najbolji način prepliću, pa će zvucima klasične muzike biti ispraćeni pobednici literatnog konkursa Festivala Ukusa.