Vesti

Smatrate li se ljubiteljem kafe, sigurni smo da za vreme letnih vrućina ne možete odoljeti njenim ledenim verzijama. Kafa i desert u jednom, može li bolje? Ako pritom uštedite i par kalorija i vaš novčanik ne bude preopterećen prečestim pauzama u obližnjem kafiću na plaži ili kraj kancelarije, može. Vrlo lako ćete savršenu ledenu kafu napraviti kod kuće i za pri tom će vam trebati samo nekoliko jednostavnih sastojaka.

Ledena kafa s kokosom

Kada je recept toliko jednostavan da nam za njega trebaju čak pune dve minute, a pri tome i zdrav, ne treba nas dalje nagovarati. Ovo je slučaj ledene kafe s kokosom, za koju će nam biti dovoljni kafa i kokosova voda. Jednu šoljicu kokosove vode pomešajte s dve kašikice kafe, promešajte, dodajte led i po želji šlag te uživajte u finom napitku.

Čokoladna ledena kafa

Ako ste slabi na čokoladu, odličan trik bit će smrznute kockice čokolade koje možete ubaciti u svoju ledenu kafu umesto običnog leda. Jednostavno ulijte čokoladno mlijeko u posudice za led i kad se smrznu, ubacite ih u svoju regularnu ledenu kafu.

Vanila umesto leda

Još jedna fantastična solucija dolazi u obliku arome vanilije u vašoj ledenoj kafi. Trebat će vam šoljica jake kafe, ¼ kokosovog mleka, jedna kašikica meda, 1/8 kašikice cimeta, ekstrakt vanile i led. Pomešajte kafu, kokosovo mleko, med, vanil i cimet, pustite da se ohladi i prelte preko čaše napunjene ledom.

Uživajte!

Izvor: Fashion.hr