Vesti

Drugi festival UKUSA - knjige, kafe i čokolade u organizaciji Udruženja Educom održaće se od 11. do 13. maja 2018., SKCNS Fabrika u Novom Sadu.  Jedinstveni festival na našim prostorima okupiće izlagače različith brendova kafe, čokolade i izadavačih kuća iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrtvatske. Ulaz za sve posetioce na festival je slobodan!

Posetioci će moći da degustiraju i kupe čokolade iz Srbije, Španije, Belgije, Nemačke i Italije i da uživaju u kafam iz poznatih novosadskih kafeterija. Uživaćemo u ukusima organskih i veganskih čokolada, organskog kakaa iz Perua, kao i ručno pravljenim pralinama, bombonicama, zanimljivim čajnim napicima i drugim ukusima.

Ove godine očekuje nas sjajan izbor knjiga, od zdravog načina ishrane, istočne i zapadne medicine, popularne psihologije, zanimljivih stripova, beletristike, neobičnih knjiga za decu gde su oni imenom i prezimenom glavni junaci. Kako bi podstakli čitanje kod tinejdžera obezbedili smo zanimljive naslove i za njih.

Tokom festivala posetioce će moći da pogledaju izložbu fotografija “Na kafi” studentkinje master studija na Fakultetu primenjenih umetnosti / smer fotografija Andjele Petrovski.

Posetioci Festivala Ukusa će imati priliku da učestvuju na zanimljivim radionicama kafe, slatkim radionicama gde će moći da usavrše tehnike dekorisanja kao i u NTC radionicama za najmlađe posetioce.

Obavezne prijave za radionice na mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dok detaljni program možete videte pred sam Festival na site-u.

Trajanje Festivala: petak od 10:00 do 20:00h, subota od 10:00h do 20:00h i nedelja od 10:00 do 19:00h. Festival je institucionalno podržan od Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizma. Partneri Festivala Sedef ratluk i Foto radnja Canon.